Filtruj
Produkty
Poradniki
Czy znajome jest Ci uczucie pieczenia w przełyku? Pojawia się ono najczęściej po obfitym posiłku, bogatym w tłuszcze…
Nadmierne spożywanie alkoholu zazwyczaj ma swoje przykre i bolesne konsekwencje już następnego dnia. Choć słowa „więcej nie piję”…
Praktyczne każdy człowiek na Ziemi doświadczył kiedyś wymiotów. Ich przyczyny mogą być bardzo różne. Jak sobie z nimi…
Pojęcie mikrobiom jest coraz częściej spotykane w świecie medycyny i obserwuje się rosnące zainteresowanie tym tematem. Spowodowane to…
Czopki przez wielu pacjentów omijane są szerokim łukiem. Czy jest się czego bać? Czy naprawdę czopki nie mają…
Choroba refluksowa przełyku została zdefiniowana jako schorzenie polegające na wstecznym zarzucaniu treści żołądkowej do przełyku, co przekłada się…
Probiotyk i prebiotyk stanowią doskonały, wspaniale uzupełniający się duet. Jednocześnie te dwa rodzaje preparatów znacząco się od siebie…
Sylimaryna jest roślinną substancją aktywną wykorzystywaną w leczeniu schorzeń wątroby, ze względu na właściwości odtruwające, hepatoprotekcyjne, żółciopędne, przeciwzapalne…
SIBO (Small intestinal bacterial overgrowth) to w polskim tłumaczeniu zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego. Objawia się zaburzeniami żołądkowo-jelitowymi…
IBS to inaczej Irritable Bowel Syndrome, czyli w polskim tłumaczeniu zespół jelita nadwrażliwego. Jest to zaburzenie czynności przewodu…
Alergia pokarmowa to problem, z którym boryka się coraz szersze grono pacjentów. Dotyczy ona głównie społeczeństw, zamieszkujących kraje…
Nietolerancja laktozy to typ nadwrażliwości pokarmowej. Zjawisko to dotyczy niezwykle szerokiego grona populacji. Wynika z obniżonej aktywności laktazy…